Skilpaddemottak

Høsten 2014 søkte vi om å få dispensasjon fra forbudet mot hold av skilpadder med grunnlag i henvendelser fra folk som ønsket å gi oss skilpaddene sine.

Etter at vi fikk tillatelsen har vi fått inn rundt 20 skilpadder, noe som var mer en forventet. Disse kommer fra eiere som ønsker at skilpaddene deres skal leve et så godt liv som overhodet mulig med tanke på kosthold, UV-lys, kalisum, fuktighet og temperatur. Å holde skilpadder er i seg selv ikke en stor utgift, men utstyr, terrarier og innhegninger koster, for å ikke snakker om veterinærutgifter ved sykdom. De har et relativt lite matbudsjett, da mesteparten av foret kan hentes ute i naturen på våren sommeren.

Vi registerte oss som fIMG_2688orening januar 2015 for lettere Ã¥ skaffe sponsorer og har litt mer «kjøtt pÃ¥ beina». I foreningen er i pr.i dag 3 stykker :

Thor Håkonsen, leder i NHF (Norsk Herpetologisk Forening) og herptilfotograf (Bilder). Han har med fotoapparetet dokumentert leveforholdene sammen med undertegnede i   blant annet Hellas og Tyrkia. I tillegg har vi Marius Sund, tidligere reptilansvarlig i Kristiansand Dyrepark. Han er over gjennomsnittlig kunnskapsrik og interessert i reptiler. Til slutt har vi meg, mangeårig reptilinteressert, fikk min første godkjente skilpadde i 2010, og har reist til Hellas sammen med Thor ved flere anledningen for å dokumentere levesettet til greske landskilpadder. Her har vi målt og veid mange individer, målt temperaturer, sett på habitat, hva skilpaddene spiser og gjort generell hobbyforskning.

 

Vi er godkjente av Mattilsynet og har jevnlig inspeksjon. Her går de gjennom inntakslogger, karantenelogger og ser på generelt hold. I dag har vi skilpaddene i undertegnedes private hus, i et rom i kjelleren samt et oppvarmet rom ute. I tillegg har vi et drivhus som står klart til sommeren, samt et drivhus som skal settes opp i løpet av våren. Mattilsynet er veldig positive til prosjektet, både her lokalt og nærliggende avdelinger.

Landskipadde er et Non-Profit prosjekt og er avhenging av donasjoner for å gå rundt, så kan du bidra til at vi kan drive vårt skilpaddemottak på best mulig måte -  vil hver kroner hjelpe !  Penger kan settes inn på kontonummer :  3201 45 09258

 

-Espen-